6 praktičnih nasvetov za vse uporabnike iPhone 6 in iPhone 6 plus

iPhone 6 in 6 Plus sta vse od njune uradne predstavitve vroči žemljici na trgu, saj sta tako tehnično kot tudi estetsko med najbolj dovršenimi in intuitivnimi pametnimi telefoni na svetu. Možnosti, ki jih telefona ponujata so praktično neskončne ... jih znate izkoristiti?

maxresdefault

Zaradi obilice različnih možnosti in funkcionalnosti, ki jih telefona ponujata, večina izmed nas potrebuje vsaj malo pomoči, da lahko telefon, katerega cena se giblje od 700 € navzgor, maksimalno izkoristimo.

Zato smo vam pri IZIju pripravili 6 praktičnih nasvetov, s katerimi lahko izkoristite nekaj dodatnih funkcionalnosti, ki vam jih iPhona ponujata.

 

1. Kako doseči vrh zaslona z eno roko?

Apple je vedno želel, da uporabniki njihovih pametnih telefonov uporabljajo le eno roko. Zato ima novi iPhone ti. »dosegljivostno« funkcijo, ki omogoča uporabo telefona s samo eno roko. Enostavno naredite dvojni klik na »home« gumbku in zaslon se vam bo avtomatično prilagodil tako, da bo bližje vašemu palcu. Ko boste opravili želeni izbor na zaslonu, pa se bo vrnil v svoj prvotni položaj. Tako je lahko druga roka, kljub ogromnemu zaslonu, vedno prosta. Super, kajne? ;) iphone-6-reach-the-hard-to-reach-bodypic-640x640

 

2. Kako ustvariti bolj kvaliteten video posnetek?

iPhone 6 ima, zahvaljujoč odlični kameri, neverjetne zmožnosti ustvarjanja fotografij in snemanja videov. Izjemna kvaliteta pa pride še posebej do izraza, ko vključite možnost 60 FPS oz. 60 sličic na sekundo. S tem število sličic v videu kar podvojite, s čimer drastično izboljšate kvaliteto posnetka! Funkcijo vklopite tako, da v meniju nastavitve izberete »photos & camera« in vključite možnost »Record Video at 60 FPS«… na IZI! :)

 

3. Kako ustvariti slow motion video posnetek?

V primerjavi s prejšnjimi modeli lahko z iPhonom 6 posnamete video posnetke v počasnem posnetku … odlično za snemanje vaših napetih pustolovščin, kajne? J Funkcijo vklopite tako, da zaženete fotoaparat in izberete »SLO-MO« možnost na drsnem meniju. Potem morate izbrati samo še 120 ali 240 FPS in … voila! Naj se pustolovščina prične!

 

4. Kako ugotoviti, katera aplikacija vam porabi največ baterije?

Baterija v iPhonu 6 je zagotovo najboljša baterija v Applovih telefonih do sedaj. Kljub temu, če telefon veliko uporabljate, se zna (pre)hitro izprazniti. Zato iPhone 6 ponuja možnost, s katero lahko izjemno elegantno ugotovimo, katera aplikacija je glavni krivec za prazno baterijo. V glavnem meniju (settings) izberite možnost »general«. Zatem kliknite na »usage« in nato še »Battery usage«. Glavnega požeruha pa hitro za ušesa! :)

leave-5-640x640

 

Če pa imate tudi vi pogosto prazno baterijo in ste močno odvisni od telefona vam priporočamo, da si priskrbite prenosno polnilno baterijo oz. power bank, s katerim baterija ne bo nikoli več prazna. Našo ponudbo prenosnih polnilnih baterij najdete tukaj!

 

5. Kako uporabljati funkcijo »multitasking«?

Multitasking funkcija je eden izmed paradnih konjev novega iPhona. Funkcija namreč omogoča, da se aplikacije izvajajo v ozadju, medtem ko aktivno uporabljate drugo aplikacijo ali telefona sploh ne uporabljate.

multitasking

Za prehod med aplikacijami oz. izbiro aplikacije, ki se izvaja v ozadju, naredite dvojni klik na »home« gumbek in podrsajte zaslon levo ali desno, dokler ne najdete želene aplikacije. V tem meniju imate tudi možnost, da zaprete vse aplikacije, katere trenutno ne potrebujete.

 

6. Kako izključiti predvidevanje teksta

Predvidevanje teksta je za vse slovenske uporabnike iPhonov precej nadležna zadeva, katero običajno želimo vsi želimo čim prej izklopiti. Izklopite jo tako, da najprej pritisnite in držite na :)  gumbek v spodnjem levem kotu. Prikazal se vam bo meni, na katerem predvidevanje teksta enostavno izklopite. Ja, včasih naredijo zadevo tako simple, da je enostavno ne najdemo. ;)

Objavljeno v . Oznake: iphone 6 plus, nasveti, IOS, iphone 6. Dne: 26. 5. 2015 | Objavil: Admin.
← Prejšnji prispevek Naslednji prispevek →