Na tekočem: Apple rešil problem iPhone-ove majhne baterije!


 

Apple je bil večkrat kritiziran na račun majhne baterije in posledično slabe avtonomije njihovih mobilnikov. Hkrati pa velikokrat slišimo pohvale na izgled naprave in kvaliteto izdelave. Z novim izdelkom so zadeve obrnili na glavo.

Danes so pri ameriškem gigantu predstavili nov dodatek za njihov priljubljen produkt - "razširitveno" baterijo v obliki zaščitnega ovitka. To ni nova zadeva na trgu (ravno za iPhone je najbolj znan tak dodatek Mophie), je pa nova pri Appleu. In kako jim je uspelo? Sam sem mislil, da gre za prvoaprilsko šalo, pa sem se kmalu spomnil, da smo decembra.

 

iPhone 6 dodatna baterija

Zadeva, meni osebno, izgleda polom. Pri Appelu smo vajeni čistih, ravnih linij, ki sledijo minimalističnemu dizajnu. Tu pa gre za silikonski ovitek, v katerem se skriva dodatna baterija. Izgleda nekako tako, kot da bi iPhone podjedel kakšnega manjšega predhodnika.

 

sbc10-1

Ovitek skriva 1,877mAh baterijo, telefon se nanj priklopi s pomočjo Lightning priključka in telefon stalno polni, dokler se ovitek ne izprazni. Šele nato se začne prazniti baterija telefona. Všečna funkcija ovitka je tudi ta, da zvok preusmeri iz spodnjega dela telefona direktno k vam na sprednjo stran. Se pa zna pojaviti problem, če želite priključiti slušalke z debelejšim 3,5 jackom, saj zna ovitek na zgornji strani predstavljati problem.

 

iPhone 6 dodatna baterija

Uporabna vrednost tega dodatka je tudi dodatna zaščita ter boljši oprijem zaradi silikona, iz katerega je ovitek. Če je vaša primarna skrb zaščita, si raje omislite kakšnega od zaščitnih ovitkov.

 

iPhone 6 dodatna baterija

Če že izgled ni brilijanten, so vsaj v programsko opremo vkomponirali nekaj funkcij. Tako recimo telefon prikazuje tudi, koliko baterije je še ostalo v ovitku. Morda bi bilo dobro dodati še funkcijo, da lahko uporabnik sam izbira, katero baterijo naj porablja telefon (ovitek ali sam telefon).

 

iPhone 6 dodatna baterija

Sam bi ocenil potezo Applea kot brco v temo. iPhone mi je všeč, čeprav si ga ne lastim. Ne bi pa nikoli, niti pod razno, nikakor, na noben način... nanj navlekel tega skropucala. Ko sem imel 6S mi je baterija brez težav zdržala čez dan, zvečer pa gre telefon pri meni standardno na polnilec. Očitno si je Apple zaželel kosa pogače, ki jo predstavlja trg z dodatno opremo za mobilnike. Sam vidim problem v tem, da proizvajalci, po nepotrebnem, slepo stremijo k ožanju telefonov. Ožji telefon namreč pomeni tudi manjšo baterijo. Dvomim, da bi se kdo pretirano pritoževal, če bi bil iPhone kak milimeter debelejši.

iphone dodatna baterija

Če pa bi mi že primanjkovalo baterije, bi si sam omislil power bank. Diskretnejši, lepši in za moje pojme bolj uporaben. Dobite jih lahko tudi pri nas!

 

vir: Engadet

Objavljeno v . Oznake: baterija, Apple, iPhone. Dne: 8. 12. 2015 | Objavil: Admin.
← Prejšnji prispevek Naslednji prispevek →