Test: Baseus plastični zaščitni ovitek za iPhone 6 in 6S


 

Kvaliteten proizvajalec Baseus poleg že opisanega steklaza najnovejši verziji iPhone-a izdeluje tudi razne ovitke. Ker gre za precej drago napravo, se vas bo veliko odločilo, da jo pred morebitnimi praskami in padci še dodatno zavaruje. V pomoč pri lažji odločtvi vam bomo predstavili nekaj zaščitnih ovitkov, prvi na vrsti je SKY CASE Lite

SKY CASE Lite

iPhone 6 baseus zaščitni ovitek sky case lite

Ovitek je narejen iz trde plastike. Njegov glavni namen torej ni, da napravo zaščiti pred padci temveč pred praskami. Zapakiranega dobimo v konkretni plastični zaščiti, ki pa jo je enostavno odpreti, ni običajna zavarjena plastika, za katero rabimo 5 nožev, dvoje škarje in pol ure časa, da jo odpremo.

 

iPhone 6 baseus zaščitni ovitek sky case lite

Trda plastika ima svojo prednost - ovitek je lahko zelo tanek in povsem prozoren.

 

iPhone 6 baseus zaščitni ovitek sky case lite

Z zadnje strani ovitek ne pokvari izgleda telefona, naredi pa ga rahlo bolj svetlečega, ker plastika drugače odbija svetlobo kot kovina, iz katere je zadnja ploskev telefona. Ovitek je najbolj opazen v predelu kamere. Tam je namreč izrezan, saj drugače kamera ne bi delovala. Pri Baseusu so na spodnji del dodali svoj logo, ki pa ni preveč moteč in izstopajoč.

 

iPhone 6 baseus zaščitni ovitek sky case lite

S sprednje strani je na pogled ovitek praktično neopazen. Ne sega namreč čez robove, spodaj in zgoraj pa pokriva le vogale.

iPhone 6 baseus zaščitni ovitek sky case lite iPhone 6 baseus zaščitni ovitek sky case lite

Vogali spodnje in zgornje stranice so torej zaščiteni, ovitek pa ne sega čez celotno površino. Sam menim, da s tem ni ogrožena varnost naprave, saj je tam najverjetneje ne boste opraskali, robovi pa so zaščiteni. Taka oblika ovitka pomeni, da le-ta ne ovira priključkov, zvočnika in mikrofona na spodnji strani.

 

iPhone 6 baseus zaščitni ovitek sky case lite iPhone 6 baseus zaščitni ovitek sky case lite

Izrezi za gumbe so natančno izrezani, oblika izreza pa omogoča normalno uporabo gumbov. Seveda se s prstom občuti, da imamo nameščen ovitek, ni pa potreben nikakršen napor, da jih pritisnemo. Pri gumbu za preklop med navadnim in tihim načinom je potrebno telefon še dodatno potisniti v ovitek, drugače ga težko preklapljamo.

 

iPhone 6 baseus zaščitni ovitek sky case lite

Ena glavnih lastnosti ovitka zame je ta, da je kamera zaščitena in v ravnini z ovitkom. Apple se je namreč odločil, da bo naredil telefon čim tanjši, pri tem pa jim je zmanjkalo prostora za kamero in je ta izbočena iz površja. Osebno me to zelo moti, saj podzavestno dodatno pazim na kamero, zlasti pri odlaganju z zadnjo stranjo navzdol.

 

2015-12-02 19.38.01

Če torej iščete minimalistično zaščito, ki bo napravo zaščitila pred praskami in ne bo skazila izgleda vašega iPhone-a, je to izdelek za vas. Kljub temu, da se v primeru padca plastični ovitki ne morejo primerjati z gumijastimi, še vedno nudijo nekaj zaščite, zlasti pred okrušenimi robovi. Je pa prednost plastike v izgledu in tankosti. Ostalo dodatno opremo za iPhone 6 in 6S pa si lahko ogledate tukaj.

Objavljeno v . Oznake: sky case lite, zaščitni ovitek, Baseus, Apple, iphone 6. Dne: 13. 12. 2015 | Objavil: Admin.
← Prejšnji prispevek Naslednji prispevek →