Govori se: letošnja Nexus modela izpod rok HTC-ja


 

Čedalje glasnejše so govorice, da naj bi letošnja modela Google-ove Nexus linije telefonov izdeloval HTC. Za nekatere razveseljiva novica, za druge niti ne toliko. Bi pa znala ta poteza izvleči HTC iz finančnih težav, s katerimi se spopadajo iz leta v leto. Njihovi telefoni se namreč ne prodajajo tako dobro kot pri konkurentih. Zanimivo je tudi dejstvo, da še nikoli do sedaj ni en proizvajalec izdeloval obeh modelov Nexusa. Lani sta to nalogo recimo dobila Huawei in LG.

 

a9-m-series

Ob HTC-jevih telefonih imam sam mešane občutke. Noro všeč sta mi unibody dizajn iz aluminija ter BoomSound sprednja zvočnika. Vse ostalo mi je "meh". Če te dve prednosti združijo z Nexus izkušnjo, imajo dober recept za uspeh!

 

htc nexus 9Ni pa to prvi HTC-jev poskus z Nexus linijo. Lani so namreč izdelali 9" tablico imenovano Nexus 9. Kljub dobrim karakteristikam in izgledu pa le-ta na splošno ni bila dobro sprejeta in zato so bile tudi prodajne številke nizke, zlasti v primerjavi z nekaj manjšo, dokaj legendarno različico, Nexus 7.

 

Uporabniki Nexusov niso običajni koristnik mobilnih telefonov. To je posebna vrsta ljudi, ki v svojem telefonu išče neke določene lastnosti. Običajno so to hitrost in gladkost delovanja ter sama izkušnja golega Androida, ne ozirajo pa se na specifikacije. To niso ljudje, ki pridejo h mobilnemu operaterju in izbirajo med iPhoneom in Galaxyem. So pa ljudje, ki cenijo svoje mobilnike in so pravi ljubitelji mobilne tehnologije. Če HTC-ju uspe prepričati ta ozek krog ljudi, so na dobri poti, da si dvignejo tudi splošen ugled.