Huawei intenzivno pripravlja mobilno omrežje 5G


4G se še ni "dobro prijel", njegov naslednik pa je že v pripravi

Čeprav se je z razcvetom in razmahom pametnih telefonov ter paketov, ki omogočajo relativno ugoden prenos podatkov, mobilna telefonija četrte generacije (4G/LTE) komajda ukoreninila in postala del vsakdana v življenju ljudi, je že v pripravi njena naslednica. Ja, dandanes se stvari resnično spreminjajo in nadgrajujejo s svetlobno hitrostjo!

Peta generacija mobilne telefonije (5G/LTE) naj bi bila uporabnikom mobilnih naprav na voljo najpozneje do leta 2020. Na njenem razvoju dela več uglednih svetovnih podjetij, med vsemi pa je na tem področju še zdaleč najbolj aktivno podjetje Huawei. V sodelovanju s ponudnikom mobilnih storitev NTT DOCOMO jim je v omrežju 5G že uspelo doseči hitrost prenosa do 3,6 GB/sekundo. Bravo Huawei!!!!

Omrežje 5G/LTE nam obljublja zelo veliko! Omrežje 5G/LTE nam obljublja zelo veliko!

Hitrost prenosa vse do osupljivih 20 GB/sekundo

Pri podjetju Huawei verjamejo, da ima tehnologija 5G/LTE še veliko  neodkritega potenciala. Eden izmed razlogov, zakaj tako intenzivno delajo na omrežju 5G/LTE je tudi v tem, da naj bi omrežje ponujalo teoretične hitrosti prenosa do 20 GB/sekundo!

Nad novim omrežjem boste tako navdušeni vsi, ki radi gledate različne videe in poslušate glasbo na telefonu preko interneta. Omrežje 5G/LTE bo kot nalašč za tovrstne aktivnosti, saj je z njim v teoriji mogoče prenesti 800 MB velik video v manj kot pol sekunde! Super, kajne? :) Za primerjavo; enak prenos danes v omrežju 4G/LTE traja približno 40 sekund!

Primerjava med omrežjem 4G in 5G! ;) Primerjava med omrežjem 4G in 5G! ;)

Kdaj in kje lahko omrežje pričakujemo?

Kot smo že omenili lahko mobilno omrežje 5G/LTE pričakujemo nekje do leta 2020. Takrat naj bi bilo namreč na voljo tudi uporabnikom storitev mobilne telefonije v Evropi. Zaradi zahtevane infrastrukture naj bi bila njegova uporaba (vsaj na začetku) bolj kot ne omejena le na večja mesta.

Objavljeno v . Oznake: 5G/LTE, 4G/LTE. Dne: 14. 10. 2015 | Objavil: Admin.
← Prejšnji prispevek Naslednji prispevek →